čtvrtek 21. července 2011

Moje první "kešky"

Kdysi dávno jsem byla s pár známýma na lovu kešek. Tehdy jsem o tom nevěděla vůbec nic, jen že jdeme někam do lesa něco hledat a až to najdem, tak si tam můžem něco vyměnit na něco, co máme vzít sebou. A to něco má být malý :))))) Teď už vím, že existují stránky http://www.geocaching.cz a tam jde najít spousta dalších informací. Pokud se vám tam nechce žádné informace lovit, tak ve stručnosti jde o toto (převzato z uvedených stránek):

Geocaching je turistická, navigační a trochu i internetová hra. Všechno najednou. Spočívá v tom, že někdo na neznámé místo ukryje schránku, které se v angličtině říká cache – čtěte a dnes už také většinou pište „keš“. Na internetu zveřejní její souřadnice a různé doplňující informace. Ostatní potom tuto schránku pomocí navigačních přístrojů hledají. Při nalezení se zapíšou do sešitku ve schránce, případně si vyberou něco z obsahu a výměnou do keše vloží něco svého. Po návratu svůj nález anebo i neúspěch svěří speciální internetové schránce. 

Na tento dávný výlet jsem si nedávno vzpomněla a tak mě napadlo, podívat se na internetu, jestli nějaké kešky nejsou i v blízkém okolí. A byly :) Původně jsem měla v plánu vyrazit je hledat v rámci procházky se skoropůlročákem v kočárku a pěším skorodvouleťákem. Ještěže skorodvouleťák v úterý odmítl jít na procházku. S takovým doprovodem bych to nezvládla. Nechala jsem teda doma všechny tři chlapy a vyrazila sama.

První kešku mám asi 85 m od domu. Naladila jsem mobil na hledání kešek :) a vyrazila. Signál bohužel nic moc. Vlastně nejdřív vůbec nic, takže jsem se musela kus vracel. Ale nakonec se zadařilo a moje první keška byla objevena. Hledání na místě mi zabralo jen chvilku, protože tato keška je celkem velká. Prohlídla jsem si obsah krabičky, logbook, do kterého se zapisují týmy, které už kešku objevily, sama jsem se taky zapsala a vyměnila něco za něco :) Nafotila, zabalila, zahrabala a šlo se dál.



Druhá keška měla být taky nedaleko. Něco přes 300 m. Signál opět stávkoval, tak jsem šla mírně naslepo. Nakonec mi mobil hlásil vzdálenost 0 m, i když jsem věděla, že "tady to teda určitě není". To už jsem si říkala, že se nedá nic dělat a zkusím to příště, po tom, co pořádně nastuduju mapu nebo začnu líp ovládat navigaci v mobilu :) Směrem do místa, kde jsem kešku tušila, vedla náhodou pěšinka, tak jsem tam jen tak vlezla, že se podívám...co kdyby náhodou. A ono náhodou jo :) Po pár metrech jsem poznala místo z fotky, která byla na internetu u zadaných souřadnic této kešky. Hledání mi teda trvalo o dost dýl než to první. Taky šlo o menší  kešku (i když jsou ještě menší :) ). O to větší je ale pak radost :) Opět proběhlo prohlížení, zapisování, měnění, focení a opětovné skrývání :) A hurá domů.



Můj první lov za dvěma nejbližšíma keškama trval skoro hodinu a půl :) Pěkně jsem se u toho zapotila...a hlavně pročistila hlavu. A to už občas potřebuju jako sůl.



Mimochodem…záměrně nedávám fotky konkrétních míst. Jen si hledejte sami, až sem zavítáte ;) :))

pátek 15. července 2011

Diktát č.36

Já jsem ještě nepsala o diktátu? No jo vlastně, předposlední jsem nedělala, protože jsem nenašla vhodné fotky. Ale kompozice posledního se mi rozhodně hodila...

Tvoření stránky podle diktátu je tvoření stránky podle slovního popisu nějaké předlohy. Občas to bývá oříšek pro popisujícího (už jsem taky byla v této roli, takže vím, o čem mluvím :) ) i pro tvořící. Ale myslím, že nakonec to zvládnou všichni a radost z další stránky do alba je veliká a stojí to za to :) Po zveřejnění bývá zajímávé srovnání předlohy s nově vytvořenými stránkami. Každý to pojme jinak, leckdo si udělá různé úpravy a změny oproti popisované stránce, někdo dokonce převádí na jiný formát. Vždycky je na co se těšit a já už se těším na prohlížení výsledků posledního diktátu :)

Mně takto přibyla konečně stránka do Honzíkova alba (mimochodem Petřík už obdobnou má). Nějak ho zanedbávám, tak to hodlám napravit. No a tradičně si plním další podmínku, tentokrát "výrazný nadpis".

Řasím, šiju, lepím :)

Styl poslední stránky mě nadchl a navíc mi připadal moc "vhodný" na přáníčko podle mých představ, že jsem si aspoň jedno musela udělat :) Nařasená stuha se mi moc líbí a určitě ji ještě použiju. Hnědo-béžová kombinace je z mých oblíbených. Po použité borduře už jsem pokukovala dávno a stejně tak po "krucánkách". Na přáníčku jsem si toho splnila prostě hodně :)
A protože se mi hodně líbí a zrovna promovala jedna z mých prima kamarádek, brzy bude putovat k ní. 

středa 6. července 2011

Když se daří, tak se daří

A v posledních pár dnech se mi obzvlášť dařilo. Včera jsem začla a taky dokončila celou stránku. To se mi zas tak často nestává :) Opět jiný výsledek než původní plán. Nikdy bych neřekla, že udělám stránku ve stylu vintage. O to víc jsem spokojená. Navíc mě to moc bavilo a už plánuju v podobném stylu přáníčko. Nebo přáníčka? No uvidím, jak mi to půjde od ruky a jak se mi bude dařit.
A jako bonus jedna splněná podmínka. Tentokrát je to "prošití".

úterý 5. července 2011

Když je dítě na prázdninách...

...tak je najednou spoooousta času :) A tak jsem toho využila a kromě tradičního úklízení, vaření a stárání se o menší prtě jsem si i zascrapovala.
První stránka byla rozpracovaná už týdny. Mezitím jsem změnila výběr papírů a kompozici, takže nakonec vzniklo něco jiného, než jsem plánovala, ale na to jsem zvaklá. Mám to tak často :)



Druhá stránka byla taky v plánu už delší dobu a kompozici jsem taky hodně změnila oproti původně plánované. Udělala jsem dobře. Stránka se mi moc líbí. Barvy jsou moje oblíbené a až teď mi došlo, že jsem konečně jednou nepoužila vůbec modrou barvu :)



Díky těmto dvěma stránkám mi navíc přibyly další dvě splněné podmínky: 20. podmínka - šipka a 6. podmínka  - tmavě hnědá + jedna další dominantní barva.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...