pátek 27. července 2012

Modrá vlna a další ...

Po jedněch přáních "na zakázku" přišla další "zakázka" :) Mám velkou radost, protože přání se líbila a požadavek na další přání je mi důkazem :)
Ta další měla být do modra. Jedno velké s motýlem...



...a jedno malé s kytičkami...(udělala jsem dvě, ať je výběr :) )...





Jinak už si dva měsíce úspěšně píšu SMASH - takový můj deník, kam si píšu hlavně o příjemných věcech :) Výlety, procházky, akce, scrapové počiny :) , grilovačky, oslavy, ... Přidávám fotky, informace, fakta :) , vstupenky, účtenky... A protože mě to hodně baví, rozhodla jsem se příště použít lepší SMASH než obyčejný blok, co mám teď. S pevnějšími listy, kartičkami na texty, obrázky atd. Už se na tom pracuje :) Zatím vše ukládám do krabice a hned jak dopíšu aktuální, začnu psát do nového - lepšího SMASHe :)
(Pokud vám pojem SMASH nic neříká, nakoukněte třeba sem.)


Co se týká focení, můj plánovaný projekt 365 jaksi nedopadl. Pro tento rok jsem upřednostnila scrap. Všechno prostě nestíhám :) Ale fotím pořád, i když ne denně, jak jsem měla v plánu. A jestli se zítra zadaří, zúčastním se svého prvního fotografického workshopu. Už se těším, i když se zároveň i bojím :))

Hezký víkend!

úterý 10. července 2012

Minialbum "Dopravní nostalgie 2012"

V červnu proběhla v Brně Dopravní nostalgie. Historické tramvaje, trolejbusy, autobusy, vlaky. Máme dva kluky, které to teď hodně zajímá, tak jsme vyrazili i přesto, že se schylovalo k dešti :) Pláštěnky i deštník se hodily, ale den jsme si stejně užili. Nejdřív na nádraží v Židenicích, kde jsme si počkali, až kolem nás profrčí parní vlak "Skaličák", pak na Svoboďáku obhlídnout všechna možná historická vozidla DPMB a nakonec v Husovické vozovně. Bylo to moc prima a všichni byli spokojení. To si zasloužilo minialbum :)

Základ alba už jsem měla nějaký čas hotový. Stačilo jen dolepit fotky, dozdobit (to mi nedalo moc práce :) ...no, i když pidivláček jsem dělala asi hodinu :D ) a dodělat visačky na další fotky a info, co se jinam už nevešlo. Dodala jsem ještě jednu stranu a svázala kloboukovkou (fígl, co mi poradila na jarním srazu Ekulka :) ), protože kroužky už byly moc malé a větší doma nemám.







 

Dobrou noc :))


neděle 8. července 2012

Minialbum "Scrap-sraz - jaro 2012"

Nedávno se mi konečně podařilo dokončit minialbum z jarního scrap-srazu v Lukách nad Jihlavou. Začla jsem je dělat hned po srazu, ale objevila se spousta naléhavějších scrapových záležitostí :)
Inspirací mi byla obálková alba Gabrety (tady a tady) a spousta dalších, na která jsem narazila na netu, bohužel už ani nevím kde přesně.
Použila jsem tři staré poštovní obálky velikosti 23 x 16,2 cm. Každou jsem zalepila, kratší strany prostřihla, aby vznikly kapsy, a pak jsem obálky přeložila na půl. Ze tří obálek jsem tak vytvořila tři dvoustrany, každou navíc s dvěma kapsami. S dalšími odklápěčkami a schovkami tak vzniklo spousta místa na mou spoustu fotografií a taky památeční diplom od Ekulky a vlčí máky od Jíti. Nakonec jsem všechno svázala zutterem.
Na titulku jsem použila písmena, která jsem si v poslední době moc oblíbila. Původně jsem si je vyřezala na Aktijčině Big Shotu, ale požívám je opravdu často, a tak mi to nedalo a už mám šablonu doma :)
Další mou oblíbenou pomůckou jsou malá razítka, která jsme dostali v balíčku přímo na srazu. No, už mám doma pět typů :) Ideální jsou na minialba a podnadpisy na stránkách a skvěle se mi s nimi razítkuje.Tak vznikl podnadpis na titulce i nadpisy v minialbu. Na dokreslení atmosféry jsem použila pár prima razítek od Kety. A tady je výsledek:


 








 Krásnou noc i den přeju :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...