neděle 18. listopadu 2012

QR kód :)

Všimla jsem si, že už je dost běžné označovat scrapové výrobky razítky typu "Hand mady by ...." a uvést své jméno, tedy jméno toho, kdo výrobek vytvořil. Chvíli jsem nad něčím podobným uvažovala, ale pořád ještě nejsem přesvědčená, že do toho chci jít taky.
Bavila jsem se o tom i s manželem. A on - technický typ - vymyslel něco jiného. Trocha recese prý nezaškodí, a tak mi vygeneroval QR kód. Novinku z technického světa, díky které můžu mít "podepsané" veškeré ručně zhotovené výrobky, které s technikou naopak nemají moc společného.
Jestli takovýto "podpis" začnu někdy využívat, netuším. Ale kód už je připravený, tak mi v tom nic nebrání :)

Pokud se něco o QR kódech chcete dovědět, zajděte třeba sem. Najdete zde i další odkazy, jako například návod na používání QR kódu, QR generátor nebo QR čtečku.
Samozřejmě jsem neodolala a QR čtečku ihned naistalovala do mobilu. Bylo to jednoduché, rychlé, funguje to a snad se mi bude hodit i do budoucna na užitečnější věci, než sledovat, jak se na displeji mobilu ukáže po načtení kódu můj zašifrovaný text :)))

3 komentáře:

  1. o existenci QR kodu vím...:-) člověk si ho všimne, já ale o něm poprvé začala přemýšlet po článku u Kety.... hned jsem si načetla, nainstalovala čtečku a mám taky svůj QR kod...i podobný článek :-) na blog....:-) tak to je sranda...

    OdpovědětVymazat
  2. jeeeej to je dobry napad :) , aj som si ten tvoj odskusala, funguje to :)

    OdpovědětVymazat
  3. :)
    Jj, technika se rozmáhá :)))

    Kiarko, článek už máš a nenašla jsem ho, nebo bude? Musím si někde tu čtečku taky vyzkoušet :)))
    Jinak je vidět, jak jsu všímavá a jak pozorně čtu cizí blogy , ehm...u Kety jsem si vůbec nevšimla. Ale po tvým upozornění už ho mám i odzkoušenej :))))

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...