pondělí 30. dubna 2012

30 days of lists - zítra začínáme!

Ať žijí termíny :) Díky nim jsem si dneska konečně udělala základ na bloček "30 days of lists". Vždyť zítra už začínáme :) Pravda, úvodní strana zatím zeje prázdnotou, ale i na ni časem dojde. A snad vymyslím i název, se kterým bych byla spokojená. Anebo zůstanu u 30ti dnů seznamů? Čas ukáže :)


Jsem moc ráda, že se několik z vás přidalo a doufám, že nebudete litovat :) Když v tom není člověk sám, jde všechno líp. A společně to určitě dotáhneme do zdárného konce :)
Kdo neumí moc anglicky, nebo se mu nechce jen ztrácet čas pátráním a překládáním, může nakouknout ke mně na blog. Zde budou vždycky na pár dnů dopředu vypsány seznamy, které plánuju psát. Plus pár informací navíc, které vám třeba pomůžou při psaní vašich seznamů. Vycházela jsem ze sezamu seznamů :) uvedených na stránkách "30 days of lists". Pokud se vám seznamy líbí, využijte je. Pokud ne, vymyslete si jiné - své seznamy, které se vám budou hodit víc. Vždyť nic není závazného. Budou to vaše vzpomínky. Pište to, na co si budete chtít časem vzpomenout :)

Takže...zítra je prvního...zítra začínáme! :)

1. Já
Můj seznam č.1 se bude jmenovat "Já". Má v něm být něco o nás, kdo jsme, co jsme... (V doslovném překladu by byl název "Pár věcí o mně". Ale název "Já" se mi líbí víc. Je to krátké a výstižné :) )

2. V čem jsem dobrá
Druhý seznam budeme věnovat tomu, v čem jsme dobré, co nám jde, co umíme. Ať už je to důležité, nebo je to jen nějaká nepodstatná drobnost. Hlavní je, že jsme v tom dobré :)

3. Těším se na ...
Zde bude všechno, na co se těšíme. Co příjemného nás čeká zítra, o víkendu, za rok, za 20 let...? :)

4. Co poslouchám
Neposlouchám hudbu denně, spíš tak jednou za 14 dní, takže jsem si seznam upravila takto. Napíšu prostě to, co si nejčastěji pouštím. Ale kdo chce, ať si napíše "Dnešní playlist", tak jak navrhují na stránkách "30 days od lists". Za pár let to bude určitě zajímavé :)

5. Plány na víkend
Podle originálu "Víkendové cíle".
Pátý den našich seznamů bude sobota, takže budeme plánovat víkend :) Hlavně ty příjemné věci. Nebo i ty nepříjemné, které už chcete mít konečně za sebou? :)

6. Slova, která nemám ráda
Neboli "Nejméně oblíbená slova".
Jsou slova, která nemáte rády? Asi bych už o nich měla začít přemýšlet, protože takto najednou mě nenapadá ani jedno. No jsem zvědavá, jak se s tímto seznamem poperu :)

7. Cíle mého blogu
Co chcete na blogu mít? Jak často chcete psát? Co v souvislosti s blogem chcete podniknout? ...
Ne každému může tento seznam vyhovovat. Někdo blog nemá anebo se mu tento seznam prostě nehodí. Na stránkách "30 days of lists" navrhují napsat si seznam cílů týkajících se psaní ... odpovídání na emaily, psaní příbuzným, známým a kamarádům, kontrolování si napsaného po sobě a vyhnutí se tak zbytečným chybám :) ...Anebo si vymyslete něco úplně jiného :)

Tak. To by byl seznam seznamů na první týden :)
Pokud to někomu nestačí a chce víc inspirace, může hledat nejen v článcích k jednotlivým seznamům na stránkách "30 days of lists" (rozklikněte si příslušný seznam a tomto seznamu seznamů), ale i v komentářích za články. Všimla jsem si, že tam jsou občas i odkazy na další blogy.

Zatím přeju hezkou noc (hádejte, o čem se mi asi bude zdát :))) ) a zítra hurá do toho! :)

4 komentáře:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. Pettie,to vypadá perfektně..Pořád přemýšlím nad nějakým deníkem..
    V sobotu jsem viděla ve městě perfektní notes.Ted mě štve 2krát víc,že jsem si ho nekoupila:-(
    Třeba se ještě přidám..

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem nad tím přemýšlela a asi svůj seznam zakomponuji do Art journalu. No už bych se měla rozhodnout, je prvního.

    OdpovědětVymazat
  4. Jani, tak to teda naštve. Ale přidej se i tak :)

    Heli, to je super nápad. Minimálně máš vyřešenej ten bloček, že jo? :)

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...